Bouwtechnische keuring

- Aankoopkeuring
- Verkoopkeuring
- Onderhoudskeuring

Aankoopkeuring
De bekendste bouwtechnische keuring is de aankoopkeuring. Maar ook een verkoopkeuring, een opleveringskeuring en een onderhoudskeuring kunnen door ons worden uitgevoerd. Een aankoopkeuring geeft een goed en betrouwbaar beeld van de bouwkundige staat van de woning die u overweegt te kopen. De keuring toont aan of er sprake is van onderhoudsgebreken en indien gewenst, geven wij een indicatie van de herstelkosten. (kostenraming)
De voornaamste reden om een aankoopkeuring te laten verrichten is het verkrijgen van kennis over de onderhoudstaat van de woning of bedrijfspand om daarmee onverwachte hoge kosten voor onderhoudswerk te voorkomen. Bij een bouwtechnische keuring voert de bouwkundige inspecteur een visuele inspectie uit op de woning. Wij adviseren u bij de inspectie aanwezig te zijn, zodat de inspecteur u informatie over de bouwtechnische staat van de woning kan geven en eventuele vragen kan beantwoorden. Bij een bouwtechnische keuring voert de bouwkundige inspecteur een visuele inspectie uit op de woning. Wij adviseren u bij de inspectie aanwezig te zijn, zodat de inspecteur u informatie over de bouwtechnische staat van de woning kan geven en eventuele vragen kan beantwoorden.

Meeloopkeuring
Een meeloopkeuring is een bouwtechnische keuring van de woning waarbij u met onze inspecteur meeloopt. De bevindingen worden mondeling tijdens de keuring met u doorgenomen. Onze inspecteur bespreekt met u de geconstateerde gebreken. U ontvangt geen rapportage.

Verkoopkeuring
Een verkoopkeuring, ook wel een bouwtechnokeuring genoemd, is in feite gelijk aan een aankoopkeuring. Wanneer u verkoper bent, kunt u dit rapport gebruiken om de onderhoudsstaat van uw woning aan te tonen en onzekerheden bij kopers weg te nemen. Tevens voldoet u met het overhandigen van een bouwkundig rapport voor een groot deel aan uw wettelijke meldingsplicht. tip: Indien potentiƫle kopers de woning komen bezichtigen, bijvoorbeeld op een open dag, kunt u ter inzage een bouwkundig rapport beschikbaar stellen